Atatürkün Düşünce Hürriyeti Konusundaki Sözleri

Sayfa Açıklaması: Hazırlanan bu sayfada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Düşünce Hürriyeti Konusundaki Sözleri yer almaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk başkomutanımız Cumhuriyeti kuran büyük liderdir.1881 senesinde Selanik'te dünyaya gözlerini açtı.1938 senesinde ise Dolma Bahçe sarayında saatler 9:05'i gösterdiğinde hayata veda etti.İşte o bu hayattan göçüp gittiğinde milyonlar arkasında ağladı, ve kalbimizde büyük bir sızı kaldı.Çünkü ona doymamıştık çünkü daha çok yapacağı şeyler vardı.Ülkemizin dört bir yanını 7 düvel düşman sarmışken Ulu Önder Atatürk cephelerde düşmanlara karşı silah arkadaşlarıyla beraber savaşarak vatanımızı bizlere emanet bıraktı.

Ona sonsuz minnettarız Atatürk ve arkadaşları ve onun emrinde olan vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Değerli atamız, kurucumuz Atatürk'ün düşünce hürriyeti ile alakalı söylediği sözler ise şöyledir;

ATATÜRK DÜŞÜNCE HÜRRİYETİ SÖZLERİ LİSTESİ;
“Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine malik siyasi bir fikre malik olmak seçtiği bir dinin
icaplarını yapmak ve yapmamak hak ve hürriyetine maliktir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
Vicdan hürriyeti, mutlak ve taarruz edilemez, ferdin tabii haklarının en mühimlerinden tanınmalıdır.”
“Taassupsuzluk o kimsede vardır ki vatandaşın veya herhangi bir insanın vicdani inanışlarına karşı hiç kin duymaz, bilakis hürmet eder.”
“Camiler, itaat ve ibadet ile birlikte din ve dünya için neler yapılmak lazım geldiğini düşünmek yani meşveret için yapılmıştır.”

Yorumlar